Wat is een hypotheek

Een hypotheek is een lening met als waarborg het huis waarop een hypotheek is gevestigd. De hypotheekgever (eigenaar van het huis) geeft i.v.m. de lening het hypotheekrecht aan de hypotheekverstrekker (inbreng van de lening) om bij problemen, achterstand in de betalingen, faillissement e.d. als eerste de schuld op de woningen te verhalen. Bij een probleem of een te verwachten probleem is het daarom altijd verstandig in overleg te treden met de hypotheekverstrekker om samen naar een oplossing te zoeken. Omdat schulden zich snel kunnen opstapelen, traject van verkoop (onderhands-bij overeenstemming- of executieverkoop-bij geen overeenstemming-) duurt al snel 6 maanden wordt een hoger bedrag dan de daadwerkelijke schuld in het hypotheekregister-openbaar- ingeschreven.

Hypotheek960x640

Waarom een hypotheek advies bij RBG Assurantiën

Wij willen graag een langdurige relatie opbouwen met onze relaties. Een relatie waarbij op basis van de bekende gegevens een zo goed mogelijk advies wordt gegeven en in de bemiddeling een overeenkomst tot stand komt welke voor alle partijen duidelijk is. Hierbij staat open communiceren, leesbare taal spreken en doen wat er wordt afgesproken voorop.

Starter-602x400

Starter

Hoe kom ik op de woningmarkt?

Samenwonen

Samenwonen

Wij gaan samenwonen waar moeten wij op letten?

Samenwonen960x640

Volgende woning

Wij zijn klaar voor de volgende stap. Wat zijn onze mogelijkheden?

Voorbeeld hypotheek advies rapport

Hier kunt u een voorbeeld van een hypotheek adviesrapport bekijken.

Vragen?

Heeft u vragen over een van onze hypotheek diensten of wilt u graag een gesprek om erachter te komen wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

Kosten verschillende hypotheek adviezen

Benodigde informatie voor een uitgebreide sneltoets

Voor uitgebreide sneltoets(indien van toepassing ook van uw partner) hebben wij nodig :
-geboortedatum
-bruto jaar inkomen
-financiële verplichtingen zoals krediet/alimentatie
-opgebouwd vermogen in verzekeringen /spaar tegoed/beleggingen
-Leenbedrag, standaard gaan we uit van annuïteit. Indien anders lineair (fiscaal toegestaan), aflossingsvrij, leven, beleggingen (alleen fiscaal toegestaan in overgangsregime)